Tofu-Misozuke lagrad i två månader

2manader2

Mitt andra försök med Tofu-Misozuke lyckades! Den klarade att lagras i två månder, och lite till. Jag använde en mer lufttät burk med ett galler i botten, så att det blev lite mindre risk att det blev ett för fuktigt underlag. Och såg till att byta pappershanddukar ofta. Smaken blev det inte så stor skillnad på, men konsistensen blev väldigt mycket mjukare.

Jag serverade två olika block på Göteborgs Djurrättsaktivisters årliga julbord och de blev väldigt omtyckta, och många tyckte smaken påminde om mögelost. Den versionen som varit inslagen i nori smakade mest.

Jag tror att jag kommer att slå in alla i nori i fortsättningen då det är betydligt smidigare än silduk. De andra marinaderna tycker jag inte riktigt smakade så olika. Jag kan tänka mig att noriversionen blev lite bättre för att marinaden verkligen ligger mot hela blocket. Med silduk blir hörnen väldigt tjocka och duken blir lätt vikt på vissa ställen. Nästa gång ska jag nog testa någon annan typ av miso och se om det blir någon skillnad.

2manader

Annonser

4 comments

    • LinnMafalda

      Bara gört! Det värsta som kan hända är att det börjar mögla. Men jag packade som sagt bara upp det då och åt ändå, och jag lever än 😉 Använde även mina sambos som försökspersoner utan någon katastrof.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s