Boktips!

Syra själv och The Art of Fermentation är båda ganska nya böcker om mjölksyrning och fermentering. I Göteborg finns båda att låna på biblioteket. Den ena efter att jag skickade in ett inköpsförslag. Det borde en använda sig mer av och inte behöva lägga en massa pengar på de böcker en vill läsa!

Annonser

6 comments

 1. Monika

  Hej LinnMafalda!
  Jag ville bara kommentera och tacka dig för din intressanta blogg. Jag är ny vegan (eller inte beroende på hur man räknar, men jag äter i alla fall veganskt) och kollar mycket efter recept och tips på nätet just nu. Då var det en höjdare att hitta din blogg! Jag har bara syrat grönsaker innan, men nu är jag nyfiken på att göra egen yoghurt (tycker att de jag testat är för mesiga i smaken). Först ska jag dock testa ditt recept på smältbar ost – vi gör mycket pizzor hemma.
  mvh
  Nyfiken Grön i Borås

  • LinnMafalda

   Jättekul att du blir inspirerad! Hoppas du lyckas göra en yoghurt som faller dig bättre i smaken. Jag tycker det gör stor skillnad att ha möjlighet att reglera syrlighet och om den ska vara sötad eller inte. Och hoppas det gick bra med osten!

   • Monika

    Osten blev inte hård, men funkade utmärkt till varma mackor, paj och pizza ändå. Jag använde agarflingor (Clearspring) så jag tror att jag borde ha tagit mycket mer. Kommer definitivt att göra fler försök! Det kanske är löjligt, men det känns verkligen som en lättnad att inte behöva äta pizza utan något ostigt. Mannen och barnet gillade den också, det underlättar att slippa göra olika versioner av saker (de är allätare).

 2. LinnMafalda

  Vad kul att den gick hem! Ja, pulver och flingor måste doseras olika. På 1 msk flingor går det ungefär 1 tsk pulver. Agar kan vara dyrt i många affärer, men i asiatiska butiker finns det ofta billigare. Jag brukar köpa ett pulver på Gain Traiding eller Saigon Cash i Göteborg.

 3. Frej von Fräähsen

  Hej och TACK för en fin blogg!
  Tänkte fråga dig om du vet huruvida man kan fermentera/ mjölksyra Seitan?
  Jag är ny vegan men gammal (sedan 20 år tillbaka) vegetarian. Tänkte man kunde göra långa seitankorvar och slänga med i syrningskrukan när man syrar grönsaker? Vad tror du?
  Må gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s